Hälsokost, rosenrot, solbrun, gi, äppelcidervinäger och omega-3 - Metabolism.se

Varje gång du konsumerar mat så sätts en process igång för att ta vara på näringsämnena och energin ifrån maten. Det är huvudsakligen sockerarter, fett och proteiner som bryts ner för energi. Det finns 2 specifika processer inom metabolism, katabolism där stora molekyler bearbetas och bryts ner till mindre molekyler som tas upp av blodet, anabolism bygger bland annat upp proteiner av de redan bearbetade molekylerna.
Katabolism
Nerbrytningen (främst fetter, proteiner och kolhydrater) börjar redan i munnen med tuggande och enzymer i vart saliv. Sedan fortsätter nerbrytningen i magsäcken där saltsyra och mer enzymer bryter ner till proteiner till mindre molekyler.
Anabolism är den process som bygger upp ben och muskel massa igenom att bygga större molekyler av de som brutits ner till små molekyler av den kataboliska processen. Till skillnad från katabolism så förbrukar anabolism energi.

 


Hälsokost, rosenrot, solbrun, gi, äppelcidervinäger och omega-3 - Metabolism.se Bli smal utan att behöva banta är ingen myt! Just nu kan du testa på ett väldigt förmånligt erbjudande som vi hittat just åt dig.

Naturposts GI-Viktkontroll är ett sätt att gå ner i vikt utan att behöva banta, fler än 50 000 har redan provat och lyckats!
Testa nu så får du erbjudandet i fyra veckor för bara 1 kr!

Hälsokost, rosenrot, solbrun, gi, äppelcidervinäger och omega-3 - Metabolism.se